Myslíte, že můžete zažít perfektní letní dovolenou jen na míle daleko z naší rodné vlasti? Tak to jste na omylu:) Věřte, že za nádhernou přírodou, za skvělými zážitky, odpočinkem a všestranným vyžitím nemusíte jezdit – zase tak daleko…:)

Mnoho z Vás si pojem “letní dovolená” nějak tak automaticky spojuje se zahraničím, mořem a nicneděláním na pláži. Ano, tak se dají prázdniny taky prožít, ovšem, já Vám chci dát tip na skvělou dovolenou, kde toho zažijete možná mnohem víc, než na několika exoticky vyhlížejících cestách. Pro super zážitky totiž nemusíte chodit daleko – stačí zajet k nám, do nádherné oblasti BESKYD!

Budu mluvit za sebe – koneckonců, o tom náš blog je. Nejsem žádný velký “vlastenec”, miluji cestování a poznávání nových končin. Ovšem, pokud mi u nás, v České republice nějaká krajina, oblast, skutečně přirostla k srdci, jsou to právě Beskydy, konkrétně malebná vesnička Velké Karlovice.

Poprvé jsem se sem podíval v podstatě “nedávno” – před asi pěti lety. A byl jsem doslova okouzlen. Mám rád tradice, milé lidi, panenskou přírodu, pocit stále přítomnosti dob dávno minulých, miluji skvělé jídlo, ale i kouzelně znějící nářečí… To všechno jsem tady našel. Už při té své první návštěvě jsem měl pocit, že jsem se tak trochu “vrátil v čase” – byl jsem uprostřed té krásy – lesů, luk, dřevěných chaloupek, pasoucích se oveček… a hektická realita každodenního světla mi byla v ten moment daleko vzdálená. A přesně to se mi tu tolik zalíbilo, že jsem se rozhodl vracet, jak nejčastěji to jen šlo.

ovce-v-beskydech

Velké Karlovice mají své obrovské a osobité kouzlo v každém ročním období a pokaždé je tady krásně. V zimě můžete využít celé řady upravených sjezdovek, můžete vyrazit na běžky, sáňky…ovšem s příchodem jara se tady všechno krásně mění a vytváří naprosto fascinující pohledy. A je to právě období léta, kdy se tady cítím asi nejlépe. Ta nádhera přírody je tady
totiž v tuto dobu asi nejsilnější:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *